K-vitamiin

Lugemisaeg: < 1 minut

K-vitamiin on oluline toitainete sisaldus, kuna see aitab verel hüübida, vähendab sisemise verejooksu riski ja toimib kiiresti niipea, kui haav esineb. K-vitamiin on rasvlahustuv ja valmistatud soolestikus olevate bakterite poolt, mis vastab enamasti organismi vajadustele. Teiste allikate hulka kuuluvad toit, näiteks pistaatsiapähklid, taimeõlid, liha, juust, munakollased ja maks.

Kuigi puudused on haruldased, soovitavad arstid sageli K-vitamiini, et aidata vähendada operatsioonijärgset verekaotust ja vastsündinutele pakutakse ka K-vitamiini süstina, kuna neil puudub varajase elu jooksul soole bakter. Mõned uuringud on näidanud, et K-vitamiin võib aidata luua tugevaid luude ja ennetada osteoporoosi, toetades keha neelama kaltsiumi.

Jäta vastus

Peamenüü

Eelistused

  • Valuuta
  • Keel
  • Kohaletoimetamise riik
Peamenüü

Rahvusvahelised saidid